Permanent ontharen VPL

VPL is de nieuwste, meest veilige manier om te ontharen. Het is snel en zeer effectief.

Variable Pulsed Light VPL is de verbeterde versie van IPL (Intense Pulsed Light) en de opvolger op laseren. VPL is de derde generatie ontharingsmethodes en is zo precies, dat alle energie werkelijk in het haarzakje terecht komt. Overhitting, zoals bij laser en IPL kan ontstaan, wordt hiermee voorkomen. De omliggende huid wordt dus gespaard. Ons VPL apparaat is medisch gecertificeerd! In een van de 4 ruimtes is de speciale comfort behandelstoel beschikbaar. Deze is de meest comfortabele in regio Drachten! Maak snel een afspraak!

Werkt VPL bij iedereen?
De VPL werkt op een variabele golflengte van 610-950 nanometer. Daardoor kunnen we bijna alle haar- en huidtypen behandelen. Wel hebben zowel een donkere huid als lichte haren wat meer behandelingen nodig. Haren zonder pigment, grijze haren, kunnen niet worden behandeld door middel van VPL of IPL.

Is deze behandelmethode definitief?
Geen enkele behandelmethode kan garanderen dat alle haartjes definitief weg blijven. Ook niet wanneer de term ‘definitief ontharen’ wordt gebruikt. Ontharen met VPL geeft wel een zeer langdurig resultaat. De haarzakjes welke zijn uitgeschakeld dankzij de behandeling zullen geen nieuwe haartjes meer gaan maken. Wel kunnen er op andere plaatsen door de jaren heen nieuwe haarzakjes actief worden waardoor er later aanvullende behandelingen nodig kunnen zijn.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Haar groeit in drie verschillende fasen. Alleen haren in de groeifase (30%) kunnen behandeld worden. Haartjes die in de rustfase of overgangsfase zitten, zijn er niet gevoelig voor. Hier maken ze niet of niet voldoende contact met het haarzakje waardoor deze niet dor oververhitting (geleiding) zal worden uitgeschakeld. Om echt alle haartjes te verwijderen, zijn daarom 6 tot 8 behandelingen nodig met tussenpozen van telkens 6 tot 8 weken.

Welk resultaat kan ik verwachten?
1 tot 3 weken na de behandeling valt het haar uit. Er groeit dan geen nieuwe haar meer terug waar het haarzakje is uitgeschakeld. Dat u in eerste instantie toch nog haartjes ziet groeien, komt omdat slechts 30% zich in de groeifase bevond en behandeld kon worden. Voor de resterende haren is een volgende behandeling nodig. Na de behandeling kan de huid een beetje rood zijn. Dat herstelt zich binnen een dag.

Moet ik nog ergens rekening mee houden?
VPL werkt het beste op een niet-gebruinde huid. Omdat de lichtflitsen via geleiding door de donkere haartjes het haarzakje moeten uitschakelen is een relatief lichte huid met relatief donkere haartjes het beste. Vermijd daarom de zon en zonnebank op de betreffende lichaamsdelen enkele weken voor de behandeling. Ook na de behandeling is het beter om zon te vermijden en zeker enkele dagen te wachten met de sauna. Zo kan de huid even tot rust komen. Tussen de behandelingen door mag u het behandelde gebied niet harsen, epileren of elektrisch ontharen. Scheren of knippen mag wel. Is uw gezicht behandeld, dan is het beter om 1 dag geen make-up te gebruiken.

Gratis intake
Mocht u geïnteresseerd zijn in VPL dan kunt u een kosteloze intake inplannen. Hier wordt gekeken naar uw wensen, uw haarkleur, er wordt een schatting van aantal behandelingen en bijbehorende kosten gemaakt. 

In onderstaande gevallen raden wij behandeling af:

 • Zwangerschap
 • Epilepsie
 • Recente bruining van het te behandelen gebied door zon of zonnebank
 • Ontstekingen/infecties
 • Koorts
 • Kanker of tumoren
 • Op plaatsen met permanente make-up en tatoeages
 • Gebruik van bloedverdunners
 • Gevoeligheid voor licht of zonneallergie
 • Gebruik van Roaccutane de afgelopen 6 maanden
 • Hypopigmentatie
 • Pacemaker
 • Diabetes
 • Tijdens hormoonbehandelingen
Haarreductie en permanente haarverwijdering