Mag je gelijk douchen na zonnebank?

Douchen na de Zonnebank
Wel of niet douchen na de zonnebank?

Douchen na de zonnebank: wel of niet?
Veel Nederlanders maken tegenwoordig gebruik van de zonnebank, maar alsnog zijn ze niet allemaal expert op dit gebied. Een van de vragen die ons veel gesteld wordt, gaat bijvoorbeeld over het douchen. Wanneer moet je nu onder de douche stappen, nadat je de zonnestudio hebt bezocht of ervoor? In deze blog geven we je het antwoord op deze vraag, terwijl we ook nog een paar fabels gaan ontkrachten. Lees dus snel verder om precies te weten wanneer je moet douchen nadat je onder de zonnebank hebt gelegen om je huid bij te kleuren.

Douchen na de zonnebank of niet?

Mag je douchen nadat je net onder de zonnebank vandaan bent gekomen? Ja!
Veel mensen denken dan misschien wel dat het beter is om niet te douchen nadat je een bezoekje hebt gebracht aan de zonnestudio. Ze zijn namelijk bang dat ze dan hun nieuwe bruine kleurtje verliezen, maar dit is een regelrechte mythe. Het is namelijk onmogelijk om je kleur te verliezen! De kleur ontstaat namelijk in je huid, dus niet op je huid. Daardoor is het in principe simpelweg onmogelijk om je nieuwe kleurtje af te schrobben. Dat is dus direct de volgende mythe over zonnebanken die we ontkracht hebben! Wel is het zo dat water (douchen, wassen en zwemmen) jouw huid uitdroogt. Verzorg je huid daarom goed na het zonnen, douchen of zwemmen. Dit kan prima met een bodylotion of dagcrème zonder factor.

Douchen na de zonnebank?

Maak je gebruik van diverse zonproducten met een bronzer? Het is dan toch wel beter om niet direct nadat je de zonnebank hebt gebruikt te gaan douchen. Dit komt doordat deze producten langer in moeten werken. Wacht daarom toch wel circa 4 uur voordat je onder de douche stapt. Echter kan het in sommige gevallen nodig zijn om maar liefst 8 uur te wachten. Bovendien is het bij bronzers regelmatig het geval dat je de beste bruiningsresultaten pas krijgt nadat ze een paar uur ingewerkt zijn. Gebruik je deze producten als je gaat zonnen onder de zonnebank? Je zult dan dus toch echt even moeten wachten voordat je je onder de douche af kunt spoelen.

Mag je douchen voor de zonnebank?

Over het algemeen vormt het dus geen probleem om na de zonnebank te douchen, als je tenminste geen bronzers gebruikt. Daarentegen raden we het sowieso af om onder de douche te stappen voordat je naar de zonnestudio gaat om een kleurtje op te bouwen. De zeep die je hierbij gebruikt tast namelijk je natuurlijke huidvetten af. Een droge huid weerkaatst juist meer zonlicht waardoor je minder snel bruint. Laat die douchebeurt dus zitten voordat je naar de zonnestudio rijdt!

Conclusie: douchen na de zonnebank

Inmiddels weet je dus alles over het douchen voor en na het gebruik van een zonnebank. We hebben dan ook de vraag beantwoord die we eerder in het artikel stelden: wanneer kun je het beste douchen? Nou, nadat je een zonnebank hebt gebruikt! Het wordt dus niet aanbevolen om vlak voor de tijd onder de douche te stappen, maar doe dit pas echt nadat je een kleurtje hebt gekregen door de zonnebank. Houd er wel rekening mee dat je in sommige gevallen even moet wachten, dit is het geval als je gebruik maakt van zonproducten met een bronzer.

Vergeet je huid niet te verzorgen

Ben je klaar in de zonnestudio en is je douchebeurt achter de rug? Het proces is dan nog niet afgelopen! Na alle zonsessies moet je namelijk je huid goed verzorgen, dit is echt van groot belang. Nadat je onder de zonnebank bent gegaan, is het verstandig om een lauwwarme douche te nemen. Douche niet te heet! Zodoende kan je huid rustig herstellen, terwijl je ook alle viezigheid van je af kunt spoelen. Nadat je helemaal schoon bent en jezelf hebt afgedroogd, raden we als zonnestudio aan om ook nog bodylotion of aftersun op je huid te smeren. Op deze manier verzorg je je huid goed aangezien je het zo kalmeert. Je huid moet niet uitdrogen en daarom moet je dus een bodylotion of aftersun gebruiken. Zo houd je jouw huid soepel en zacht.

Tags:

Uncategorized

Delen:

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart
We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met de cookies.
Start typing to see posts you are looking for.