Tattoo en zonnebank

Tattoo en zonnebank?  Ja, dat kan gewoon.

Al bijna 25 jaar wordt ons gevraagd of je met een tattoo wel onder de zonnebank en in de zon mag. In alle landen in de wereld waar het vrijwel elke dag zonnig is leven mensen met tattoos. Hier gaan deze mensen er gewoon mee in de buiten zon.

Mag je met een nieuwe tatoeage zonnen?

Ja, maar dan wel door de tattoo goed af te dekken of af te plakken of pas nadat de huid voldoende is herteld na het zetten. In de meeste landen in de wereld waar het bijna het hele jaar mooi weer is gaan mensen met tatoeages immers (bijna) dagelijks in de zon.

Nederland is zo’n beetje het enige land waar bij het zetten van jouw tattoo soms wordt geadviseerd om zeer lang zon te blijven mijden. Feitelijk is dit niet juist en niet nodig.

Is jouw tattoo net gezet dan kun je eenvoudig zonnen onder een zonnebank of in de buitenzon door het af te plakken of af te dekken. Je hoeft natuurlijk niet op jouw hele lichaam zon te mijden als je het zo eenvoudig kunt ondervangen.

Waarom moet je een tattoo afdekken of afplakken tijdens het zonnen?

Als je net een tattoo hebt laten zetten is het absoluut verstandig om op dat stuk(je) huid geen zon te krijgen. Ook moet je er nog geen zonnebrand crèmes en dergelijke op smeren. Pas als de wondjes volledig hersteld zijn mag je dit (weer) doen. Over het algemeen is de huid na 2 tot 3 weken hersteld en zijn alle wondjes genezen. Houd jouw getatoeëerde huid zeer goed schoon en verzorg het. Zeker deze eerste weken!

Na verloop van tijd zullen alle tatoeages iets slijten en verbleken, maar dat is niet een direct gevolg van ultraviolette straling. Wel kunnen sommige kleuren inkt, met name groen en rood, in combinatie met zonlicht een allergische reactie oproepen. Blijkt dit het geval, dan kunt u tatoeages in de zon of op de zonnebank het beste afdekken of beschermen met een anti-zonnebrandmiddel met een hoge tot zeer hoge bescherming (SPF van 20 of hoger).

Allereerst kun je jouw tattoo natuurlijk insmeren met een zonbeschermingscrème met SPF (sun protection factor). Maar er zijn ook diverse producten welke je huid verzorgen en indien gewenst de natuurlijke bruining versnellen waar een specifiek ingrediënt in zit wat jouw tattoo beschermd: de Tattoo & color fade protection formula.

Omdat wij zeer veel bezoekers hebben die bij ons op doktersadvies komen in verband met bijvoorbeeld vitamine D tekort raden wij aan om in het Nederlandse klimaat extra goed te zorgen dat je voldoende zonlicht op jouw huid krijgt. Dat kan buiten of op een professionele zonnebank. Natuurlijk moet je nooit verbranden!

Heb je vragen of wil je product advies? Onze gediplomeerde zonneconsulenten helpen je graag.

Bronnen:

Tags:

Florida Drachten Blogpagina,Tips

Delen:

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart
We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met de cookies.
Start typing to see posts you are looking for.