Tattoo en zon

Tattoo en zon is geen probleem

Al bijna 25 jaar wordt ons gevraagd of je met een tattoo wel onder de zonnebank en in de zon mag. In alle landen in de wereld waar het vrijwel elke dag zonnig is leven mensen met tattoos. Hier gaan deze mensen er gewoon mee in de buiten zon.

Nederland is zo’n beetje het enige land waar bij het zetten van jouw tattoo soms wordt geadviseerd om zeer lang zon te blijven mijden. Feitelijk is dit niet juist en niet nodig.

Is jouw tattoo net gezet dan kun je eenvoudig zonnen onder een zonnebank of in de buitenzon door het af te plakken of af te dekken. Je hoeft natuurlijk niet op jouw hele lichaam zon te mijden als je het zo eenvoudig kunt ondervangen. Waarom moet je afdekken of afplakken?

Als je net een tattoo hebt laten zetten is het absoluut verstandig om op dat stuk(je) huid geen zon te krijgen. Ook moet je er nog geen zonnebrand crèmes en dergelijke op smeren. Pas als de wondjes volledig hersteld zijn mag je dit (weer) doen. Houd jouw getatoeëerde huid zeer goed schoon en verzorg het. Zeker deze eerste weken!

Over het algemeen is de huid na 2 tot 3 weken hersteld en zijn alle wondjes genezen.

Tattoos met veel kleur blijken in zijn algemeenheid sneller te vervagen, zeker rode vlakken. Veel mensen laten hun tattoo na een tijd “bijwerken”. Toch zijn er tips om jouw tattoo mooi te houden.

Allereerst kun je jouw tattoo natuurlijk insmeren met een zonbeschermingscrème met SPF (sun protection factor). Maar er zijn ook diverse producten welke je huid verzorgen en indien gewenst de natuurlijke bruining versnellen waar een specifiek ingrediënt in zit wat jouw tattoo beschermd: de Tattoo & color fade protection formula.

Omdat wij zeer veel bezoekers hebben die bij ons op doktersadvies komen in verband met bijvoorbeeld vitamine D tekort raden wij aan om in het Nederlandse klimaat extra goed te zorgen dat je voldoende zonlicht op jouw huid krijgt. Dat kan buiten of op een professionele zonnebank. Natuurlijk moet je nooit verbranden!

Heb je vragen of wil je product advies? Onze gediplomeerde zonneconsulenten helpen je graag.

Bronnen:

  • www.floridadrachten.nl/faq/
  • SVZ-info
  • tattoo-info.com/tattoo-en-zon/

Tags:

Florida Drachten Blogpagina

Delen:

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart
We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met de cookies.
Start typing to see posts you are looking for.