Nieuwste feiten over zon(nebanken)

Ja! Professionele zonnebanken kunnen een goede toevoeging aan jouw weerstand en algehele gestel bieden.

Jouw lichaam en jouw huid merken geen verschil tussen het licht van een professionele zonnebank en het licht van de buitenzon. Op de zonnebank krijg je een gedoseerde hoeveelheid zonlicht en hoef je nooit teveel te krijgen. Dit is in de buitenzon voor veel mensen lastiger. Er is zelfs keuze uit verschillende sterkten zonnebanken. Inmiddels is bewezen dat je onder een professionele zonnebank duidelijk meetbaar vitamine D kunt aanmaken en dat ook huidverdikking, wat een natuurlijke bescherming tegen verbranding vormt, wordt gestimuleerd. Voor zowel zonnen in de buitenzon als zonnen onder een zonnebank geldt dat je verbranden altijd moet voorkomen. Teveel zon is niet goed maar te weinig zon is minstens zo slecht voor de gezondheid.

De beste zonnestudio’s in Nederland zijn lid van branchevereniging Samenwerking Verantwoord Zonnen (SVZ). SVZ en haar leden vinden het belangrijk om niet alleen met hoogwaardige zonnebank apparatuur en lampen te werken, maar ook om mensen goed te informeren over alles dat met de combinatie zon en huid te maken heeft. Op Europees niveau is de European Sunlight Association (ESA) sinds 2002 zeer actief. Veiligheid, verantwoord zongedrag en gedegen onderzoek zijn haar pijlers. Een overzicht van alle deze informatie en van de juist- en onjuistheden is onlangs door de ESA verwerkt in een White Book.

Het door ESA opgestelde White Book is door SVZ vertaald en geeft een overzicht van de wetenschappelijke kennis over de effecten van blootstelling aan de zon en zonnebanken, waarbij de nadruk ligt op uv-straling. Daarnaast worden de effecten op de gezondheid van de mens uitgelegd en worden enkele suggesties gegeven voor het gedrag en het bewustzijn met betrekking tot blootstelling aan de zon. Het White Book is niet alleen ter informatie voor belanghebbenden in de zon- en beauty branche, maar ook voor iedereen die gewoon meer wil weten over de complexe effecten van natuurlijke en kunstmatige uv-straling op de menselijke gezondheid. Niet alleen wetenschappelijk gezien, maar ook in de media, is er een verscheidenheid aan verouderde gegevens en statistieken die voortkomen uit een periode die niet meer overeenkomt met de huidige normen. Dit is met name het geval bij onderzoeken naar zonnebanken en hun verband met huidkanker. Bovendien zijn vaak de vele voordelen van de zon onderbelicht.

Via de onderstaande link van de SVZ is het volledige White Book als pdf gratis te downloaden.

Bronnen:
www.svzinfo.nl/actueel/bericht:zonlicht-en-zonnebanken-natuurlijke-en-kunstmatige-uv-straling
www.europeansunlight.eu

Tags:

Florida Drachten Blogpagina

Delen:

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart
We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met de cookies.
Start typing to see posts you are looking for.