Wat is het verschil tussen de buiten zon en een zonnebank?

Wat is het verschil tussen de buiten zon en een zonnebank?

Het zonlicht van de zon buiten en dat uit bruiningslampen is bij Florida hetzelfde.
Florida heeft gekozen voor zonnebanken en lampen welke niet standaard zijn omdat ze naast de goede bruining juist ook de vitamine D aanmaak zeer goed moeten stimuleren. Helaas geldt dit niet voor thuis zonnebanken en voor nog veel zonnebanken in zonnestudio’s en bij bijvoorbeeld sportscholen en sauna’s.
UVA wordt in de natuur praktisch ongefilterd doorgelaten, het is ook aanwezig in straling van zonneapparaten. Het UVB aandeel in het zonlicht is sterk afhankelijk van: het tijdstip op de dag; de tijd in het jaar (maximaal in juni, nihil in oktober tot maart); de plaats op aarde; de hoogte boven zeeniveau en ook nog de atmosferische omstandigheden. In de zonnebanken van Florida is het aandeel UVB wél constant. De totale kracht van het ultraviolette licht (UVA + UVB) dat uit het zonneapparaat mag komen, is wettelijk vastgesteld op 0,3 W/m2 en als veilig bestempeld door de Europese Commissie. Dat komt ongeveer overeen met de zon aan de Middellandse zee op een mooie zonnige dag in de zomer. UVC komt niet op het aardoppervlak en wordt evenmin door het zonlicht in zonneapparaten afgegeven.

Hoeveel zonlicht komt er nu eigenlijk uit zonnebanken?

De professionele zonneapparatuur van Florida, voldoen aan de nieuwste Europese norm – een eigentijdse veiligheidsnorm voor zonnebanken om de veiligheid van de consument te waarborgen. De norm houdt in dat er uit zonnebanken niet meer ultraviolet licht mag komen dan men krijgt op een mooie zomerdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur aan de Middellandse Zee. Technisch kan dit in heel precieze waarden worden uitgedrukt, maar deze duidelijke vergelijking maakt dat consumenten de zonkracht beter kunnen voorstellen. Net als in de buitenzon, moet u ook onder zonnebanken verantwoord omgaan met de zon. Daarom altijd naar het advies van de zonneconsulent luisteren.
De kracht van het licht en de duur van de zonnebanksessie moeten aansluiten op uw huidtype. Dit geeft u een mooi bruiningsresultaat, zonder te verbranden en zo voegt het juist toe aan uw gezondheid en de gewenning van uw huid.

Volg onze blogs voor meer informatie over Vitamine D, gezondheid en tips.

Tags:

Florida Drachten Blogpagina

Delen:

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Shopping cart
We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door onze website te gebruiken gaat u akkoord met de cookies.
Start typing to see posts you are looking for.